Bansuri leraar Kees van Boxtel

Kees van Boxtel speelt sinds 2005 de bansuri. In Haarlem kunt u bansuri lessen bij hem volgen. Kees is een student van Himanshu Nanda, de wereldberoemde bansuri maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en sarod bespeler Pandit Alok Lahiri.

De lessen zijn mogelijk voor gevorderden en beginners.

Bij beginners wordt er eerst persoonlijk gekeken naar welke type bansuri geschikt is om op te spelen. Het is mogelijk om via stichting Helende Geluiden een bansuri aan te schaffen die geschikt is. Ademtechniek, houding, toonvorming, uitleg van de swara’s ( Indiase noten) en hoe die zuiver te spelen en kennis van de raga’s zijn onderwerpen die bij de lessen aan bod komen.

Veel aandacht wordt ook besteedt aan de Ritmische ontwikkeling en de Indiase ornementaties (versieringen van de noten).

Bij Gevorderden wordt stap voor stap meerdere raga geleerd. Alap, Jor Jhala en compositie. Tala’s en technieken als gamak en mind.

Wilt u informatie over de kosten en tijden of heeft u nog meer vragen schrijf dan een mail met een motivatie waarom u graag bansuri wil leren spelen naar info@helendegeluiden.nl t.a.v. Kees van Boxtel of bel 023-5359852. Dan kunnen we samen een plan van aanpak gaan maken om dit moeilijke prachtige instrument mooi te kunnen bespelen.

OM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *