Thursday the 20th - - Joomla 3.5 Templates

Abhisek Lahiri & Parthasarathi Mukherjee

concerten
 Registratie gesloten
abhisek lahiri
Datum: zaterdag 9 november 2019 21:00 - 23:00

Locatie: Salon Ruigoord  |  Plaats: Ruigoord, Nederland

Abhishek Lahiri is een van de jongste prijswinnende sarod-spelers van India. Zijn spel heeft wereldwijd de harten van gerenommeerde luisteraars geraakt.
Genoemd worden zijn rijpheid, diepgang en perfectie en dat al op de leeftijd van 32 jaar.
Toen hij 5 jaar was werd hij ingewijd op de sarod door zijn vader, Pandit Alok Lahiri, die ook zijn guru werd. Abhishek werd zo een van de eerste leerlingen van zijn vader.

Voor de kenners: Abhisek’s sarod-recitals bestaan uit een samengaan van de drie belangrijkste Gharana’s van het sarodspel: Shahanjapur, Senia Mahar en Senia Bangash Gharana (Gwalior). Sommige noemen hem ook de Jimmy Hendix van India

Zijn spel is een combinatie van subtiliteit, esthetiek en nostalgische spiritualiteit, naast kracht, intensiteit en originaliteit waarmee hij de luisteraars aan zich weet te binden. Abishek speelde voor het Europese Parlement in Frankrijk en op de Canada Culture Days in Hamilton in Canada. Hij is lid van het Indian Council for Cultural Relations (ICCR) uit New Delhi. In Nederland nam hij deel aan World Children Festival in 1997 en kreeg hij de naam „Wonder Child Sarod Player”. Abishek heeft meerdere CD’s op zijn naam staan, waaronder de laatste opname „ IONA Trio”, met de Japanse gitarist Hideaki Tsuji. Deze opname wordt wereldwijd zeer goed ontvangen.

Op tabla speelt Parthasarathi Mukherjee deze avond mee
Een bijzonder groot tallent. Hij speelt met een onnavolgbare snelheid
Kees van Boxtel zal een stuk meespelen op de Bansuri


Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=dC-FSCu8qWA

https://www.youtube.com/watch?v=YAWWXpl5C7k

 

 

Adres
Nederland

 

Alle datums


  • zaterdag 9 november 2019 21:00 - 23:00

Powered by iCagenda