Tuesday the 23rd - - Joomla 3.5 Templates

Sacred Groves

concerten
 Registratie gesloten
Datum: zondag 7 april 2019 15:00 - 17:00

Locatie: het Lichthuis  |  Plaats: HAARLEM, nederland

Sacred Groves

Joël Veena laat de Indian slide-guitar zingen. Als in India gewortelde Amerikaan bezoekt Joël graag op doorreis zijn Hollandse muziekvrienden om samen te genieten van de muziek die hen met hart en ziel verenigt. Inmiddels hebben Kees en Joël dezelfde leraar Pandit Alok Lahiri in het Lichthuis gaan ze dan ook de nieuwste net geleerde composities van deze grootmeester vertolken. 

Kees van Boxtel blaast de bansuri leven in. In zijn handen wordt deze in opzet zo eenvoudige bamboefluit een melodische toverstok die wonderen kan verrichten. Kees studeert bij Pandit Hariprasad Chaurasia en reist regelmatig af naar India om zijn kennis en bansurispel bij te schaven. In zijn spel zoekt hij naar schoonheid door binnen de ragas al improviserend te zoeken naar nieuwe ritmische patronen en combinaties. Bewust ingestudeerd maar intuitief vertolkt. 

De begeleiding op de voor de grondtoon onmisbare tanpura verzorgt Josette Pangels en de ritmische hartslag op tabla is in handen van Shabbir Hussain

Shabbir woont en werkt in Jaipur. al op 7 jarige leeftijd krijgt hij les van Ustad Hidayat Khan. Hij wil de SikarGharana doorgeven en vervolmaken. Shabbir heeft in veel landen gespeeld met diverse instrumentalisten. Met zijn gevoelige manier van spelen past hij goed bij het duo Sacred groves.

 

 

Telefoon
0235359852
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Vergierdeweg 456
HAARLEM, nederland

 

Alle datums


  • zondag 7 april 2019 15:00 - 17:00

Powered by iCagenda