Friday the 24th - - Joomla 3.5 Templates

Stichting Helende Geluiden

 

Blessu  In September 2013 hebben wij deze stichting in het leven geroepen. 

 

Doelstellingen Stichting Helende Geluiden:

Muziek heeft een weldadige werking op lichaam en geest, Stichting helende geluiden houdt zich bezig met het organiseren van uitvoeringen en doet studies omtrent muziek in de breeds mogelijke zin van het woord.

Dit doet de organisatie door:

  • Meditatieve concerten op diverse lokaties ter promotie van rustgevende geluiden te organiseren met als doel de diversiteit van de muziekculturen en zijn achtergronden bij een groter publiek kenbaar te maken. De lokaties zijn bij voorkeur Yoga centra, meditatie plekken, kerken etc. plekken met meditatieve rustgevende mogelijkheden.
  • Activiteiten te organiseren die er toe leiden dat mensen bewuster worden t.a.v. geluiden en klanken die ontspannen en hun zelfhelend vermogen activeren.
  • Symposia te organiseren over geluid waar kennis over dit brede onderwerp wordt aangeboden.
  • Een podium te creëren voor muzikanten die gespecialiseerd zijn in zeldzame muziekstijlen zoals Dhrupad, Oude muziek, Indiase en Andalusische klassieke muziek, Meditatieve Afrikaanse muziekstijlen, etc. 
  • Een OM koor te begeleiden.
  • Soundbed helende behandelingen aan te bieden die een preventieve ontspannende werking hebben op lichaam en geest.
  • Samenstelling, productie en distributie van audio-/video materiaal die de doelstelling ondersteunen.

 

De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan van de instelling:

Vanaf maart 2020 worden er wederom maandelijks concerten georganiseerd onder de naam “Matinee Mondial” 8 concerten vinden plaats  in de prachtige theaterzaal van Circus Hakim, Korte Verspronckweg 7-9 Haarlem.   Mede dankzij het fonds voor de podiumkunsten, de gemeente Haarlem en de Ruigrok stichting is het in 2020 mogelijk om hele bekende musici naar Haarlem te halen. Het verhuizen naar de theaterzaal van Circus Hakim wordt hopelijk een groot succes, onze stichting bedankt Hakim en al zijn medewerkers dat we gebruik mogen maken van deze prachtige ruimte, een enorme stap in de goede richting voor onze stichting. We zijn ook dit jaar een stedenband aangegaan met Howrah, een arme wijk van Calcutta waar we de Indiaas klassieke muziek academie "Sur Sangam" blijvend gaan ondersteunen met donaties en benefiet activiteiten.  Tot maart 2020 hebben  we de structuur van de organisatie verbeterd en hebben we ons wat rust gegeven,  na een succesvol maar overvol seizoen. Verder zijn we nog wat nieuwe projecten aan het opstarten waarover later meer. Ook de samenwerking met wereldwinkel Ananda verheugd ons. We hopen doordat zij reclame en kaartjes voor ons gaan verkopen dat er weer meer publiek komt. Een ding is zeker de musici verdienen dat.