Stichting Helende Geluiden

KvK-nummer 59091762

RSIN 853313325
Statutaire naam Stichting Helende Geluiden
Statutaire zetel Gemeente Haarlem
kantooradres: Pampus 168, 2036TC Haarlem
Telefoonnummers 0235359852 / 0640066939

E-mailadres info@helendegeluiden.nl
Eerste inschrijving handelsregister 29-10-2013
Datum akte van oprichting 28-10-2013
Activiteiten SBI-code: 93299 – Overige recreatie

Ons hoofd doel

onze organisatie Helende Geluiden / Matinee Mondiaal is opgericht in 2013 met als hoofd doel de wereldmuziek in Nederland meer op de kaart te zetten. De oprichters van de organisatie zagen dat de klassieke muziekstijlen uit o.a. India, het Ottomaanse rijk en landen in Afrika onze cultuur zouden kunnen verrijken met adembenemend mooie muziek. Bij deze muziek wordt je ziel geraakt en wordt je meegevoerd naar eeuwenoude in traditie verankerde muzikale landschappen.

We hebben een gemiddeld aantal bezoekers van 32 per concert. En werken er hard aan om de wereldmuziek populairder te maken bij een groter publiek. Vanaf 2020 organiseren we onder de naam Matinee-Mondiaal concerten in de prachtige theaterzaal van Circus Hakim.

Theaterzaal Circus Hakim

Goede Doelen

Sur Sangam Academie “Howrah”

Met onze organisatie steunen we diverse goede doelen in India. In Howrah een arme buitenstad van Calcutta bevindt zich een kleine academie die te klein behuisd de Indiase traditie vol enthousiasme probeert levend te houden. Door de musici uit te nodigen in Haarlem om te komen spelen helpen we dit schooltje enorm. Ook kunt u een donatie vanaf € 3,00 schenken voor de aanschaf van instrumenten voor de kinderen.

Hangmatten uit Auroville (India)

We steunen ook een klein bedrijf die kwaliteits hangmatten verkoopt in Auroville India.

Subsidie

We zijn een non-profit organisatie en draaien volledig op enthousiaste vrijwilligers. Mede dankzij hulp van diverse subsidie verstrekkers lukt het ons om topmusici vanuit binnen en buitenland in Haarlem en omstreken te laten optreden. Zo worden we al 4 jaar gesteund door het “Fonds voor podium kunsten”, de Ruigrock stichting en het Haarlems cultuurfonds. Bij deze hartelijk dank voor jullie steun.

beloningsbeleid bestuur:

Ons beleid is dat we met de gelden die binnenkomen bij onze stichting de bovengenoemde doelstellingen vastgelegd in de statuten ten uitvoer brengen. Bestuurders en vrijwilligers van onze stichting kunnen een vergoeding voor gemaakte onkosten ontvangen, evenals een niet bovenmatig vacatiegeld voor het bijwonen van vergaderingen. Ons beleid is dat het niet mogelijk is als bestuurslid bij onze stichting een salaris te ontvangen. Dit alles conform aan de geldende wetgeving.